1

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΤΑΞΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ

ΑΠΑΛΑΓΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΜΕΓΑΛΟ.....ΤΙΣ ΜΑΡΦΙΝ !



Την απαλλαγή του Ανδρέα Βγενόπουλου από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση αγοράς δομημένων ομολόγων από το Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), μέσω της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, το 2005, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι Εφέτες με το βούλευμα (1033/2010) αποφαίνονται ότι δεν πρέπει να
σχηματισθεί κατηγορία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε βάρος του υπευθύνου της τράπεζας, κρίνοντας ότι ο ρόλος της ΜΑΡΦΙΝ ήταν τυπικός και όχι ουσιαστικός στην επένδυση του εν λόγω ταμείου.
Η υπόθεση αφορά την αγορά από την MARFIN BANK δομημένων ομολόγων την περίοδο 2005-2006, συνολικής αξίας 150 εκ. ευρώ, στην οποία προέβη το ΤΑΞΥ, επένδυση που κατά το κατηγορητήριο προκάλεσε ζημιά του ταμείου ύψους περίπου 12 εκ. ευρώ.
Τόσο η υπόθεση του ΤΑΞΥ, όσο και άλλων ταμείων, που είχαν προβεί σε ανάλογες αγορές επενδυτικών προϊόντων το διάστημα 2005-2006, έχουν προσδιοριστεί σε δίκη τον Ιανουάριο του 2011 με κατηγορούμενους του υπευθύνους των ταμείων και των χρηματιστηριακών εταιριών, που είχαν μεσολαβήσει για τις επίμαχες αγορές.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου